Când ai cumpărat jucării creative ultima dată? Pentru copii, bineînțeles…

Vremurile pe care le trăim ne apropie tot mai mult de tehnologie și de îndepărtează tot mai mult de acele activități clasice cu care noi, cei trecuți de 30 de ani am copilărit la rândul nostru. Într-un fel, este ceva normal pentru că înseamnă că evoluăm, însă din punctul meu de vedere există o scădere în calitatea nivelului de educației adusă de tehnologie. Degeaba copiii din ziua de azi sunt maeștrii în folosirea tabletelor sau a calculatoarelor încă de la vârste fragede de 5-6 ani, dacă sunt slab dezvoltați pe parte de creativitate. Vedeți, această tehnologie care are rolul de aduce soluții și de a înlesni anumite operațiuni taie aripile creative ale celor mici într-un fel sau altul. Ei nu mai sunt tentați să-și folosească mintea pentru a găsi anumite soluții la probleme.

Tu? Când ai dăruit ultima dată jucării creative copilului tău? Există jucării creative la prețuri accesibile pe site-uri de genul educlass.ro dar ca să le cumperi, trebuie în primul rând să realizai cât de importante sunt acestea. Așa cum noi ne jucam în copilărie cu mașinuțe din cartoane, lemne și tablă construite de noi înșine, așa și copiii din ziua de azi trebuie să se joace cu ceva care să le dezvolte inteligența sau creativitatea. Aveți idee câți mecanici auto au îmbrățișat această meserie doar pentru că în copilărie adorau să-și construiască mașinuțe din cutii de chibrituri? Tehnologia modernă dezvoltă și ea dar nu atât de mult precum aceste jocuri reale, palpabile. Mausul și tastatura nu reprezintă genul acela de distracție la care mă refer eu în acest articol. Uneori, mai contează să avem cum să ne jucăm cu cei mici și fără calculatoare iar aceste jucării creative sunt ideale.

Voi? Când ați cumpărat jucării creative pentru ai voștri copii? Chiar sunt curios, așa că lăsați-mi un comentariu la acest articol prin care să mă lămuriți sau prin care să vă exprimați opinia în legătură cu importanța jucăriilor creative  în dezvoltarea micuțului vostru. Există atât de multe jucării pentru copii, jucării creative care aduc în prim plan socializarea și dezvoltarea inteligenței și cred că e nevoie de un semnal de alarmă pentru părinții care-și uită copiii prin fața monitoarelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.