Atunci când cablarea la internet costă 5000 de dolari…

În momentul în care Cathy Corman și-a cumpărat casa în 1998, nu a deranjat-o faptul că nu avea cablu TV. Ea își termina licența pentru facultate, soțul ei începea un nou serviciu iar în momentul în care cei 3 tripleți au sosit pe lume, oricum nu au mai avut timp de televizor. Pentru internet, tot ce aveau nevoie era o linie telefonică  și un abonament lunar, nu?

Ei bine, anii au trecut și internetul dial-up a devenit istorie. Industria cablului s-a dezvoltat tot mai mult și a devenit monopolizată. Așadar, cei care furnizau cablu TV furnizau și internet de mare viteză broadband. În 2016 casa lui Cathy Corman tot nu avea cablu TV sau fibră optică trasă. Cu toate că se află într-o zonă foarte aglomerată din orașul american Boston.

Acum, Cathy Corman este lector universitar și jurnalist și are nevoie de un internet de mare viteză. S-a dus la companiile care se ocupă cu asemenea servicii în zonă, RCN și Comcast, pentru a încheia un contract ca toți vecinii săi. Ei bine, surpriză. Din motive care nu erau foarte clare, casa ei nu fusese niciodată conectată la rețeaua principală de cablu. Astfel, companiile de cablu nu au vrut să o conecteze decât dacă ar fi plătit prețul întregii operațiuni.

„Noi și vecinii de lângă suntem singurii din North Brookline fără cablu. RCN are o canalizare chiar în fața casei iar Comcast are un nod în acel canal care duce cablurile în jurul casei. Cât ar costa să aducă acele cabluri în casele noastre? După calculele lor, puțin peste 10.000 de dolari și asta înainte să plătim vreun abonament” spune Cathy Corman, care a trebuit să plătească acele lucrări în valoare de 5000 de dolari, costul fiind împărțit cu vecinul de pe stradă care de asemenea nu avea cablu.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply