Retrospectiva știrilor tech bombă din 2016 (BlackBerry nu va mai produce telefoane BlackBerry, Nebunia Pokemon GO, Apple renunță la jack-ul audio de 3.5 MM)

În articolul trecut am discutat despre Scandalul Apple vs F.B.I., 1 miliard de conturi Yahoo compromise, și despre celebrul Samsung Galaxy Note 7 care avea obiceiul să explodeze când îți era lumea mai dragă. Să vedem care sunt următoarele 3 știri bombă care au ținut zile întregi primele pagini ale marilor publicații din acest domeniu.

BlackBerry nu va mai produce telefoane BlackBerry

Compania canadiană care producea celebrele telefoane BlackBerry a anunțat în septembrie că va înceta să mai producă telefoane mobile. Componentele telefoanelor vor fi făcute de parteneri precum TLC. Cândva un gigant al telefoanelor mobile, BlackBerry s-a luptat din greu în ultimii ani să țină piept exploziei Android dar nu a reușit. Cu un BlackBerry 10 întârziat, cu lansarea dezastruoasă a tabletei PlayBook, cu un BlackBerry Priv care rula Android, compania canadiană nu are cum să fie un concurent de seamă pentru Apple sau Samsung.

Nebunia Pokemon GO

La începutul verii trecute, ai observat probabil grupuri de tineri care mergeau pe străzi cu capetele-n traistă, mai mai să fie călcați de mașini. Ei bine, acesta este Pokemon GO, un nou tip de joc ce îmbină realitatea augmentată cu telefoanele mobile. A fost o adevărată isterie la început cu acest joc dar s-a mai domolit lunile următoare. Această aplicație mobilă a fost adusă în prim plan cu scopul de a ajuta oamenii să se împrietenească și să scape de anxietatea socială.

Apple renunță la jack-ul audio de 3.5 MM

Ultimul iPhone a venit cu un port Lightning în loc de celebrul port de 3.5 mm audio. Este o mutare pe care foarte multă lume o anticipa dar puțini se așteptau să fie implementată așa rapid. Apple mereu a fost criticată atunci când a adus în prim plan schimbări radicale dar într-un final s-a dovedit că aceste schimbări sunt mai mult decât vizionare. Oricum, odată cu această schimbare, Apple a adus în prim plan celebrele AirPods, căștile Bluetooth care costau 170 de dolari și care veneau oarecum la pachet cu eliminarea portului audio de 3.5 MM.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.