Retrospectiva știrilor bombă din 2016 (Scandalul Apple vs F.B.I., 1 miliard de conturi Yahoo compromise, Samsung și explozivul Galaxy Note 7)

2016 a fost un an cu bune și cu rele pentru lumea tehnologiei iar în cele ce urmează vom discuta despre cele mai interesante știri care au stat pe primele pagini ale celebrelor publicații din acest domeniu. Să vedem așadar cum a fost 2016 din punct de vedere tech…

Retrospectiva știrilor tech bombă din 2016

Scandalul Apple vs F.B.I.  

În februarie 2016, Tribunalul din Los Angeles a obligat Apple să ajute ancheta F.B.I. și să deblocheze un iPhone 5S deținut de teroristul din San Bernardino. Apple a refuzat să colaboreze întrucât ar fi creat un precedent pentru securitatea dispozitivelor iOS. După luni de zile de controverse, F.B.I. a reușit să spargă parola de pe acel iPhone cu ajutorul hackerilor și plătind fabuloasa sumă de 1 milion de dolari. Ca de obicei, după atâta circ, nimic interesant nu a fost descoperit în acel iPhone 5S.Apple vs F.B.I.

1 miliard de conturi Yahoo, compromise

Yahoo a anunțat chiar la final de an că 1 miliard de conturi au fost sparte de hackeri, la doar 3 luni după ce știrea bombă conform căreia 500 de milioane de conturi au fost sparte a făcut înconjurul lumii. Atacul cu pricina a avut loc în 2013 și au fost compromise nume, adrese de e-mail, umere de telefon, date de naștere, parole și întrebări + răspunsuri de securitate. Cu toate acestea zvonește că Verizon ar fi interesată de achiziționarea companiei Yahoo.

Samsung și explozivul Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 se anunțase un telefon excelent pentru profiturile companiei Samsung dar din păcate, dispozitivul a fost un dezastru. Inginerii Samsung au sacrificat siguranța în lupta aceasta nebună pentru aspect și securitate reușind să compromită spațiul necesar bateriei pentru a se umfla în condiții de temperatură ridicată. Astfel, bateriile din aceste telefoane neavând unde să se mai expandeze, luau foc pur și simplu. Samsung a renunțat la a mai fabrica acest model și a retras de pe piață absolut toate bucățile care au fost vândute. Este cel mai mare dezastru suferit de Samsung în istoria sa.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.