Intel prezintă procesoarele Kaby Lake pentru Desktop și Workstation

Kaby LakeDupă debutul de pe laptopuri și de pe dispozitivele mobile din luna septembrie a anului trecut, cea de-a 7-a generație de procesoare Intel Core (aka Kaby Lake) este disponibilă și pe calculatoare. Discutăm atât despre calculatoarele destinate gamingului, cât și despre stațiile de lucru echipate cu procesoare Xenon. Intel susține că ultimul său procesor, i7-7700K poate să ofere un boost de performanță de +35% în aplicații de genul Adobe Premiere Pro, față de un procesor de top existent în urmă cu 3 ani. Este de asemenea deblocat, cei care sunt pasionați de overclocking pot să-și facă de cap cu el. Un blog din Rusia afirmă că acest procesor poate fi urcat până la 7 GHz.

Pe lângă i7-7700K, în prim plan mai este și Core i3-7350K. Discutăm despre un cip cu 2 nuclee și 4 thread-uri care este de asemenea deblocat. Va fi cumpărat de foarte mulți entuziaști ai overclocking-ului. Este pentru prima dată în istorie când Intel scoate pe piață un procesor i3 deblocat care suportă overclocking, sunt niște procesoare destul de ieftine totuși.

Noua linie de procesoare este optimizată pentru videoclipurile 4K. Astfel, cei care vor folosi procesoare Kaby Lake vor putea viziona fără probleme clipuri 4K fără să aibă în calculatoare o placă video dedicată. Fiecare procesor Kaby Lake, inclusiv Core i3, suportă streaming-ul 4K datorită plăcii video integrate Intel Iris. (Evident, veți avea nevoie și de monitoare 4K alături de o conexiune la internet de minim 25 Mbps dacă vreți să vizionați online clipuri 4K).

Cei care vor cumpăra procesoare pentru stații de lucru, clienții business, se vor putea bucura de autentificare în 2 pași implementată direct în cipuri pentru aplicații de genul Dropbox și multe alte surprize care merită toți banii.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.