În 2017, BMW va testa vehicule autonome în Europa

BMW a testat până acum câteva mașini capabile să se conducă singure în trafic dar are de gând ca până la finalul acestui an, respectiv 2017, să pună în circulație mașini autonome în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, la CES Las Vegas, producătorul german de automobile a precizat că împreună cu cei de la Intel și cei de la Mobileye, va aduce pe piață primul Seria 7 capabil să se conducă singur atât în Statele Unite cât și în Europa până la finalul acestui an.

BMW, Intel, și Mobileye și-au dat mâna în luna iulie a anului trecut cu scopul de a crea o platformă nouă pentru vehiculele viitorului, platformă ce va putea permite dezvoltarea autovehiculelor complet autonome până la finalul anului 2021. Acum, acest trio supune deja testelor asemenea autovehicule, cu scopul de a finaliza proiectul BMW iNEXT până în 2021.

„În ultimele 6 luni am făcut progrese semnificative în ceea ce privește implementarea autonomiei în vehiculele BMW astfel încât acestea să poată fi conduse atât pe autostrăzi cât și în zonele urbane” spune co fondatorul Mobileye, Amnon Shashua.

Mobileye contribuie la acest proiect cu procesorul său EyeQ 5, ce primește semnale din jurul mașinii (360 de grade) astfel încât să poată fi calculată poziția exactă a acesteia. În plus, Mobileye pregătește un senzor care poate recrea mediul din jurul mașinii sub forma unui mic radar.

Intel pe altă parte, participă la proiect cu Intel GO și cu datacenter-ul.

„Dintr-o perspectivă industrială, deja vedem economie și viteză în dezvoltarea platformelor destinate vehiculelor autonome” spune Intel CEO Brian Krzanich.

Vestea bună este că această platformă dezvoltată de cei 3 va fi disponibilă și altor producători, nu doar pentru cei de la BMW.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.