Google desface cablul de sub ocean pentru a explica internetul

Google a desfăcut un cablu cu care transferă date pe sub oceane pentru a încerca să răspundă la întrebarea „Ce este internetul?”. Ei bine, cablul celor de la Google este format din oțel galvanizat înconjurat de un înveliș din plastic și gel ce conține și fibră optică. Dar, dacă vrei să afli detalii, iată ce conține mai exact cablul celor de la Google ce atârnă pe fundul oceanului.

Majoritatea cablului – straturile exterioare din oțel galvanizat  – are doar scop de protecție pentru fibra optică ce transmite impulsul luminos.

Fibra optică este una obișnuită – subțire cât firul de păr, pe culori diferite, cele albastre transmit semnalul către est iar cele roșii către vest.

Mici repetitoare se află din 50 în 50 de mile de-a lungul cablului, amplificând semnalele luminoase astfel încât viteza să fie întotdeauna mare.

Singura diferență dintre cablul celor de la Google și cablul de telegraf este sticla din interior, în rest, nimic nu s-a schimbat față de acum 100 de ani.

Google a mărit curând rețeaua de cabluri subacvatice, rețea pe care o împarte cu alte companii. Un astfel de cablu dintre Japonia și Taiwan promite transferuri de 26 TB pe secundă și a devenit activ în luna septembrie. De asemenea, un alt cablu imens, de 8000 de mile va uni Hong Kong-ul de Los Angeles la finalul lui 2018, transmițând datele Facebook și Google cu o viteză de 120  TB pe secundă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.