Cauți un apartament în Brașov? Iată 5 motive să cumperi unul nou

Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi în care suntem nevoiți să facem pasul cel mare și să ne cumpărăm o casă. Nu contează modalitatea de achiziție, că se numește Prima casă, credit ipotecar, cash, chiar nu are legătură, important este că devenim posesorii unui imobil.

Cu toate acestea, nu este atât de simplu să cumperi un apartament, mai ales dacă locuiești într-un oraș precum Brașovul în care lucrurile sunt destul de complicate din punct de vedere imobiliar.

Acolo, ai de ales de cele mai multe ori în a cumpăra un apartament într-un imobil nou și a cumpăra unul într-un imobil de pe vremea lui Ceaușescu așa că în cele ce urmează vom vedea de ce este recomandat întotdeauna să investești în imobiliare Brașov noi.

5 motive să investești într-un apartament nou în Brașov

  1. Imobilele noi sunt mult mai solide. Gândiți-vă că un apartament reprezintă o investiție pe zeci de ani, mai ales dacă-l cumpărați prin programul Prima casă. Imobilele vechi vor fi de-a dreptul antice în momentul în care aceste rate se vor fi terminat de plătit. Există și riscul de a cădea la cutremure și așa mai departe. Investiți întotdeauna cu cap, în imobile cât mai noi.
  2. Imobilele noi sunt mai ieftine. Nu am putut niciodată să înțeleg de ce imobilele noi sunt mai ieftine și cele vechi, cele construite pe vremea lui Ceaușescu sunt mult mai scumpe. Probabil că cei care le vând s-au atașat emoțional de acele imobile și le consideră astfel mult mai valoroase. Apartamentele sunt ca tehnologia, cu cât sunt mai vechi trebuie să fie mai ieftine.
  3. Imobilele noi sunt mai spațioase. Am să vă dau un exemplu. Apartamentele cu 2 camere construite în ziua de azi au în jur de 70 de metri pătrați în timp ce apartamentele construite de Ceaușescu, tot cu 2 camere, au doar 40 – 50 de metri pătrați maxim. De ce ai plăti zeci de mii de euro pentru un apartament cu 50% mai mic? Imobilele noi sunt mult mai spațioase.
  4. Imobilele noi sunt mai izolate. Nu vei mai avea bătaie de cap cu izolarea imobilului dacă optezi pentru unul construit într-un bloc nou. Dacă o să cumperi un apartament vechi de zeci de ani în care au locuit probabil niște bătrâni, vei fi nevoit să faci cumva să izolezi incinta, altfel vei avea mari probleme pe timp de iarnă cu încălzirea. Imobilele noi sunt mult mai eficiente termic.
  5. Imobilele noi sunt moderne. Nu vei mai fi nevoit să investești în modernizarea apartamentului cum se întâmplă de multe ori în cazul apartamentelor vechi, fără îmbunătățiri. Cei care au trecut prin așa ceva a observat probabil că este o operațiune foarte costisitoare, de lungă durată și care îți poate scoate peri albi în cazul în care nimeri pe mâna unui meseriaș mai slab.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.