7-Eleven a livrat 77 de colete cu ajutorul dronelor

Cei care au impresia că Amazon este singura companie din SUA care face livrări de mărfuri prin intermediul dronelor, se înșală amarnic. 7-Eleven a reușit în 2016 să efectueze nici mai mult nici mai puțin de 77 de asemenea livrări într-o singură lună, asta înainte ca Amazon să apuce să o facă pe prima. 7-Eleven lucrează cu cei de la Flirtey, companie intitulată drept liderul livrărilor cu drone din întreaga lume. Ei bine, Flirtey are tot dreptul să se autointituleze în acest mod pentru că este prima companie care a primit acordul FAA din Statele Unite pentru a livra cu asemenea aparate mărfuri direct la ușile oamenilor. A fost de asemenea prima companie care a lansat livrările de mărfuri cu drone din această țară.

Mai precis, Flirtey opera pe o rază de câteva mile în jurul magazinului 7-Eleven din Reno, Nevada, unde 12 cumpărători au fost invitați să participe la un program de testare. Aceștia au comandat produse prin intermediul unei aplicații mobile și au ales ca metodă de livrare, drona. Aceștia au comandat absolut orice, de la mâncare caldă la băuturi răcoritoare  sau chiar medicamente.  Livrările au fost efectuate cu brio în mai puțin de 10 minute de la procesarea comenzii. În loc să aterizeze pe acoperișul casei clientului sau pe peluza din față, dronele au survolat încet în fața casei până când clientul a ieșit și a luat produsele ce atârnat de aparatul de zbor. Cele 77 de livrări au fost făcute weekend-urile din noiembrie iar compania are de gând să continue livrările cu dronă și în 2017.

„E un pas foarte mare către viitor și tot mai mulți oameni vor putea să se bucure de livrările cu drone ale companiei Flirtey în 2017” spune CEO Flirtey, Matthew Sweeney.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.