Instagram pregătește de lansare LIVE video

Aplicația prin intermediul căreia se răspândesc și se împărtășesc fotografii, deținută de Facebook de altfel, adaugă opțiunea de a transmite un clip LIVE  ca parte a funcției Stories.

Spre deosebire de live-urile postate pe Facebook, nu va fi stocat nicăieri, acesta va dispărea pentru totdeauna din momentul în care ai închis transmisia.

Vechea aplicație de live-streaming Meerkat avea o funcție asemănătoare, adică transmitea live dar conținutul nu era stocat nicăieri, dispărea când se oprea LIVE-ul.

Acest update va porni de mâine către 500 de milioane de utilizatori activi ai aplicației Instagram și se va răspândi rapid în următoarele 2 săptămâni. Ca să vezi dacă a ajuns și la tine, caută pe ecranul telefonului „Start Live Video” în momentul în care ai activat camera.

Trebuie să știi că o oră este durata maximă prin care poți fii în legătură directă cu cei care te urmăresc. Între timp, dacă unul dintre urmăritorii tăi pornește la rândul lui un LIVE, profilul lor în Stories va primi un simbol roz de LIVE astfel încât să știi și să te alături.

Această funcție este des utilizată de aplicația rivală Snapchat, de la care mai împrumută și posibilitatea de a trimite un mesaj sau o poză care să dispară după o anumită perioadă de timp. Această funcție o să ajungă către utilizatori începând de astăzi cu toate că cei de la Instagram nu au precizat când anume va ajunge la toți utilizatorii aplicației.

În acest moment, cei din Statele Unite se bucură deja  de LIVE-urile via Instagram, urmând ca funcția să se propage în cel mai scurt timp, respectiv 14- 15 zile la restul utilizatorilor din întreaga lume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.