Volkswagen vrea să umple străzile orașelor cu mașini autonome electrice până în 2025

moiaVolkswagen are de gând să lanseze niște mașini ce pot fi chemate de cei care au nevoie de ele cu ajutorul telefonului mobil. Producătorul german a anunțat la începutul acestui an că are de gând să adapteze softul mașinilor diesel astfel încât să corespundă din punct de vedere al noxelor și să lanseze o mașină pe nume Moia, pe post de vehicul autonom.

Moia va avea sediul în Berlin și Volkswagen speră să poată folosi această mică minune în 2 orașe europene până la finalul lui 2017. Ar putea de asemenea să migreze către China sau Statele Unite.

În principiu, va funcționa asemenea Uber sau Lyft: clienții cheamă mașina prin intermediul unei aplicații. De fapt, principiul Moia va semăna mai mult cu cel al concurentului direct Uber, Gett, în care Volkswagen a investit masiv în ultimii ani.

„Împreună cu Gett, impunem o strategie expansionistă în Europa” spune CEO Moia, Ole Harms.

Eventual, Moia își va construi propriile mașini electrice autonome  care vor servi drept mijloace de transport  pe rute fixe  în timpul perioadei de vârf iar în combinație cu Gett, aceste mașini vor sta departe de locurile nepotrivite pentru ele.

Primele mașini Moia vor intra în producție în primăvara lui 2017 și Volkswagen a afirmat că are de gând să are de gând să împartă veniturile cu Moia abia din 2025. Moia reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte Volkswagen prin care se încearcă reinventarea transportului public de persoane. Unii competitori precum BMW  se concentrează pe închirierea mașinilor cu ora prin intermediul programului ReachNow, în câteva orașe din SUA. General Motors a pus de asemenea bazele unui parteneriat cu Lyft în urma căruia va investi 500 de milioane de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.