SpaceX a testat motorul care ar putea duce oamenii pe Marte

SpaceX este cu un pas mai aproape în încercarea de a trimite oameni pe planeta Marte, întrucât recent a fost testat un tip nou de motor, numit Raptor. CEO Elon Musk a dat știrea pe Twitter promițând să acorde mi multe detalii despre acest tip de motor dar și despre ambițiile generale ale companiei în timpul unei conferințe de presă ce se va ține ulterior.

Musk a spus de multă vreme că are de gând să ducă oameni pe Marte și dacă totul decurge conform planului, SpaceX va trimite o primă navetă fără oameni pe Marte până în anul 2018. După primele estimări, primul echipaj uman ar putea ateriza pe Marte abia în anul 2024, în funcție bineînțeles de rezultatele testelor preliminare.space

Nava spațială destinată planetei Marte construită de SpaceX a fost numită inițial Mars Colonial Transporter dar s-a renunțat la această denumire întrucât poate face mai mult decât să transporte oameni. Musk a anunțat pe Twitter că acea navetă se va numi Interplanetary Transport System.

În luna martie a acestui an, NASA a testat pentru prima dată Space Launch System (SLS). Este vorba despre cel mai mare rezervor destinat rachetelor construit vreodată. Acest rezervor poate produce o forță de 1.6 milioane de kg forță timp de 2 minute. SLS va fi responsabil pentru trimiterea în cosmos a navetei cu echipaj uman Orion către Marte sau către asteroizi din apropierea Pământului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.