Nintendo Switch folosește portul USB-C pentru încărcare

Nintendo SwitchNintendo nu spune prea multe despre consola Switch, doar acel clip promoțional există în acest moment care din păcate nu conține detalii tehnice. Cu toate acestea, cred că există câteva lucruri care pot fi intuite în urma observațiilor foarte atente din presă. În timp ce prezentarea oficială a consolei va fi pe data de 12 ianuarie 2017,moment în care vor fi făcute publice toate detaliile, un accesoriu neoficial pentru consolă a fost publicat din greșeală online.

Astfel, a apărut în presă o veste foarte bună pentru cei care așteaptă cu sufletul la gură această consolă Nintendo Switch: va folosi un port USB-C pentru încărcare.

Potrivit WCCFtech, EB Games din Australia a listat 3 accesorii neoficiale pentru consola Switch. Imediat, aceste accesorii au dispărut de pe net  dar informația a rămas celor care au fost suficient de rapizi. Este vorba despre Starter Pack, Starter Plus Pack și un cablu de alimentare. Starter Pack include o borsetă pentru transport  și 6 jocuri, alături de tableta Switch, 2 folii de protecție  și o lavetă din microfibră pentru curățare. Starter Pack Plus adaugă la cele prezentate mai sus niște căști.525736-nintendo-switch-usb-c-charging-cable

Ei bine, acel cablu de alimentare a fost de fapt cel care a stârnit vâlva întrucât nu este un simplu cablu USB, este un cablu USB-A la USB-C ceea ce înseamnă că USB-A vine montat pe sursa de alimentare la rețea și USB-C vine montat la tableta Switch. USB-C are multe avantaje, printre cele mai importante se numără faptul că este un cablu reversibil, poate fi montat pe oricare direcție la tabletă, suportă o tensiune de alimentare mult mai mare și transferuri de date de asemenea, uriașe. Așadar, este posibil ca Nintendo Switch să suporte Fast Charging  și transferuri de date de până la 1280MB/s ceea ce ne face să ne imaginăm această consolă legată la o palcă video externă deja.

Mai sunt 5 săptămâni până vom afla adevărul, până vom vedea ce ascunde Nintendo sub carcasa consolei Switch.

One Response

  1. Petru Z Feb 10, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.