Designul defectuos este de vină, nu bateria

Galaxy Note 7Samsung a fost foarte receptivă în ceea ce privește remunerarea clienților care au cumpărat un Galaxy Note 7 defectuos, a fost foarte receptivă dacă aceștia au dorit să schimbe telefonul cu alt produs Samsung. Din păcate, nu a fost foarte receptivă la dorința unei întregi planete de a știi care este cauza pentru care aceste telefoane explodează. Ei bine, o companie privată face lumină.

Raportul, publicat vineri de firma specializată în controlul calității Instrumental, scoate la iveală niște greșeli de design foarte mari, nicidecum nu este de vină bateria pentru aceste incidente. Inginerii Instrumental descriu această greșeală drept un compromis între siguranță și depășirea barierelor. Se pare că acest Galaxy Note 7 avea prea puțin spațiu între baterie și restul componentelor din telefon iar la cea mai mică presiune, bateria exploda. De-asta exploda când era pus în buzunare, din cauza presiunii se atingeau straturile pozitive și negative din baterie. De-asta exploda când era pus la încărcat, bateria se dilată la cald atunci când primește curent și neavând unde să se dilate, exploda.

„Privind acest design, inginerii Samsung încercau foarte clar să echilibreze riscul unui proces de fabricație foarte agresiv pentru a maximiza capacitatea, doreau să protejeze din interior către exterior.” Spun inginerii Instrumental.

Samsung nu a oferit o explicație logică pentru aceste telefoane care explodează. Ultima dată când compania a discutat despre acest subiect a fost în noiembrie, când a anunțat că aproximativ 85% din totalul telefoanelor Galaxy Note 7 au ajuns înapoi. În încercarea de a colecta și restul de 15%, Samsung a lansat un update de soft ce interzice încărcarea bateriei la mai mult de 60% din capacitate, soft care trimite de asemenea mesaje de tip popup în care este specificat faptul că telefonul trebuie schimbat cu alt produs sau că se pot primi banii înapoi.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.