Cum îți poți proteja magazinul de hoți? Iată cele mai bune 5 sfaturi

grilajHoții sunt o problemă destul de mare într-o țară precum România, foarte săracă, în care oamenilor nu le place să meargă la muncă. E mai simplu să dai cu piatra într-o vitrină și să pleci în 10 secunde cu bunuri în valoare de mii de lei, pentru care ai fi nevoit să muncești luni de zile poate.

Poliția Română foarte greu se mișcă în aceste cazuri pentru că din păcate, nu prea are angajați la discreție care să se ocupe de hoțiile mărunte. Drept urmare, rămânem la concluzia că decât să ai încredere în siguranța oferită de Poliție, mai bine ești un pic preventiv. Dacă ai un magazin la stradă, există câteva lucruri pe care le poți face astfel încât să te asiguri că hoții nu-ți vor da bătăi de cap.

5 sfaturi pentru proprietarii de magazine  care vor să țină hoții la distanță

  1. Instalarea de camere de supraveghere de exterior. Statisticile arată că locațiile în care există camere de supraveghere de exterior au cu 70% mai puține șanse să fie călcate de hoți față de cele care nu prezintă această metodă de protecție. Camerele video intimidează hoții și reușesc să-i țină la distanță. Există camere false dacă nu doriți să investiți într-un sistem DVR complex.
  2. Instalarea unui grilaj metalic. Degeaba or să-ți spargă hoții vitrina dacă nu vor putea să intre în magazin. Un grilaj metalic este des întâlnit în cadrul magazinelor care țin peste noapte lucruri de valoare și este un hop aproape imposibil de trecut de hoți. Sfatul meu este să instalați asemenea grilaje chiar dacă nu lăsați valori în magazin peste noapte, vă va salva de distrugere.
  3. Instalarea unui sistem de alarmă sonor. Chiar dacă poate părea o măsură de securitate primitivă, în momentul în care o sirenă sună, instinctiv, hoțul o să fugă. E drept, nimeni nu garantează că va face acest lucru dar sirena, alarma este una dintre cele mai folosite sisteme de securitate din toate timpurile. Foarte utilă pentru cei care locuiesc în imobilele în care desfășoară și activități comerciale.
  4. Contractarea unei firme de pază și protecție. Există contracte care se încheie cu firmele de pază, prin intermediul cărora incinta magazinului este supravegheată cu senzori de către o firmă de pază. În momentul în care senzorii se declanșează, firma are câteva minute pentru a ajunge la fața locului cu câțiva agenți de intervenție. Hoții pot fi prinși dacă se mișcă încet.
  5. Iluminarea corespunzătoare a străzii. O stradă prost luminată este din cele mai vechi timpuri o sursă de belea. Hoții vor trage la magazinele aflate pe străzile prost iluminate ca musca la borcanul cu miere pentru că sunt conștienți de faptul că dacă nu există lumină, nu vor fi zăriți de nimeni și vor putea opera în liniște. Asigurați-vă că luminați corespunzător exteriorul magazinului.

Din punctul meu de vedere, dacă veți folosi doar două dintre cele 5 sfaturi de mai sus veți fi mai mult decât protejați. Eu unul aș merge oricând pe grilajul de protecție + contractarea unei firme de pază și protecție pentru că până se chinuie hoțul să rupă acel grilaj, paza va fi sosit demult. De asemenea, camerele de supraveghere ar putea să aducă lumină în cazul în care hoțul reușește să fugă până la sosirea mașinii de intervenție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.