Ce calculator trebuie să ai ca să poți folosi Windows 10 VR

techone3_microsoft-hololens-800x500_cMicrosoft anunța în luna August că fiecare calculator ce va suporta Windows 10 va fi compatibil cu realitatea virtuală într-un mod sau altul. Headest-urle VR care vor putea fi folosite în acest caz vor fi de la HP, Dell, Lenovo, Asus, și Acer, special concepute pentru o asemenea compatibilitate. Deocamdată se știe că acele headset-uri compatibile cu Windows 10 vor costa de la 299 de dolari și partea bună este că au apărut niște specificații minime pe care calculatoarele trebuie să le îndeplinească pentru a te putea purta într-o aventură virtuală alături de Windows 10.

Potrivit celor de la The Verge, Microsoft a inclus o nouă aplicație pe nume “Windows Holographic Fast Run” în ultimele build-uri de Windows 10, aplicație care te lasă să testezi mașina, să vezi dacă va fi în stare să ruleze VR. Din fericire, nu vom avea nevoie de niște calculatoare foarte puternice. Potrivit aceluiași raport,  vei avea nevoie de un calculator care are 4 GB RAM, un port USB 3.0, o placă video cu suport pentru DirectX 12 și un procesor Quad Core. Acesta este configurația minimă, așa că nu vă așteptați ca totul să ruleze foarte lin, probabil că veți avea nevoie de niște calculatoare mult mai puternice pentru  o experiență satisfăcătoare.

Între timp, Creator’s Update de la Microsoft, va ajunge la toată lumea până în primăvară și va permite calculatoarelor ce rulează Windows 10 să suporte platforma Windows Holographic, prin intermediul căreia se va putea folosi headsetul HoloLens. Acest headset costă 3000 de dolari și din păcate depășește puterea de cumpărare a majorității oamenilor. Rămâne de văzut cum se va comporta Windows 10 în combinație cu VR când vor apare pe piață headseturi ceva mai ieftine.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.