SpaceX a testat rezervorul de combustibil pe care-l va folosi pentru misiunea de pe Marte

spacexCompania SpaceX a lui Elon Musk  a testat cu brio noul prototip de rezervor de combustibil cu care plănuiește să ducă la bun sfârșit misiunea de pe Marte. Miercuri, SpaceX a anunțat pe Twitter că testul s-a încheiat cu succes și a atins cele două puncte importante de interes. Următorul pas va fi o testare la scară normală.

Potrivit celor de la Space.com, înainte de teste, compania lui Elon a dus rezervorul în largul mării pe o barjă. În luna septembrie, Elon Musk a dezvăluit planul său secret de a transforma umanitatea într-o specie multi-planetară. Are de gând să înființeze o colonie pe Marte.

Pentru a transforma în realitate acest plan, rachetele trebuie să fie refolosibile și să poată fi alimentate direct pe orbită, combustibil trebuie produs pe Marte astfel încât rachetele să poată ajunge înapoi pe Terra și de asemenea, combustibilul trebuie să fie gaz metan.

Ideea este aceea că navele spațiale trebuie lansate din Cape Canaveral, Florida, și trebuie să intre pe orbită în momentul în care rezervorul de combustibil se va desprinde din navă și se va întoarce către Terra. De acolo, un alt rezervor îi va lua locul și va trimite nava în cosmos mai departe.

SpaceX a testat de curând cu succes și un motor pentru călătorii intra-planetare pe care are de gând să-l folosească pentru misiunile de pe Marte.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.