Cercetătorii pot să creeze o „amprentă” a creierului uman

brain-illustration-1940x900_35269Cercetătorii au descoperit o cale pentru a „amprenta” creierul uman. Noul studiu confirmă ceva ce oamenii de știință bănuiau de mult timp: conexiunile structurale din creier sunt unice pentru fiecare persoană în parte, asemenea unei amprente de la degete. Echipa care a participat la acest studiu, condusă de cercetătorii de la Universitatea  Carnegie Mellon a folosit o metodă nouă numiră difuzie MRI pentru a face harta conexiunilor structurale a 699 de creiere. Această abordare captează conexiunile din creier cu un nivel al detaliului ne mai întâlnit până acum.

Fiecare persoană are niște conexiuni unice și oamenii pot fi identificați în baza acestor conexiuni. Cercetătorii au mai descoperit și faptul că fiecare persoană are parte de o schimbare a creierului de-a lungul timpului.

„Acest studiu confirmă ceva ce tehnologia bănuia de mult – tiparele de conexiune din creierele noastre sunt absolut unice. Asta înseamnă că multe dintre experiențele din viețile noastre sunt oarecum reflectate în conexiunile din creierul nostru.” spune Timothy Verstynen.

Într-o declarație, primul autor al acestui studiu, profesor asistent și chirurg neurolog la Universitatea din Pittsburgh, Fang-Cheng (Frank) Yeh, spune că cercetătorii pot aplica cele descoperite datelor pe care le cunosc deja și astfel, pot scoate la iveală noi explicații asupra multor lucruri care până acum erau necunoscute.

„Aceste date ne permit să ne dăm seama cum este creierul afectat de-a lungul timpului , deschizând o nouă poartă pentru înțelegerea modului în care acest organ funcționează” spune Yeh.

Echipa care a participat la acest studiu a conținut membri ai Laboratorului de Cercetare al Armatei Statelor Unite, membri ai Universității din California, Santa Barbara și de asemenea, membri de la Universitatea Națională din Taiwan.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.