Apple ar putea să mute producția iPhone în Statele Unite

apple_predictions_2017_1600Președintele ales Donald Trump a spus că vrea ca Apple să-și fabrice telefoanele în totalitate în Statele Unite  și s-ar putea să aibă parte de o surpriză, Apple chiar se gândește să mute fabricile în State. Ziarul japonez Nikkei spune că partenerul cheie al celor de la Apple, Foxconn, a studiat posibilitatea de a muta producția iPhone în Statele Unite. O sursă necunoscută a spus ziarului că altă firmă care se ocupă de asamblarea telefoanelor Apple, Pegatron, s-a interesat de același lucru.

Mutarea producției în SUA va costa mai mult compania din Cupertino, e posibil ca aceste costuri să fie aproximativ duble. Apple și Foxconn nu au răspuns până acum afirmațiilor apărute în presă. În 2011, Steve Jobs a respins mereu ideea că va muta producția de iPhone în SUA când a fost întrebat de Obama ce ar trebui schimbat pentru a se întâmpla acest lucru.

„Acele locuri de muncă nu mai vin înapoi” spune Jobs în discuție cu Barack Obama.

Anul următor, CEO Apple Tim Cook a anunțat că are de gând să aducă niște fabrici pentru componentele Mac în SUA iar compania a investit cam 100 de milioane de dolari în acest proiect. Nu este prima dată când Foxconn ia în considerație o mutare în SUA. În 2012 compania a anunțat că are de gând să extindă operațiunile în America de Nord. Cu toate acestea, nimic nu s-a întâmplat până acum.

„Vrem să producem mai mult în SUA pentru că, în general, clienții doresc acest lucru” spune Louis Woo, purtător de cuvânt Foxconn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.