Zuckerberg: 99% din conținutul existent pe Facebook este adevărat

ZuckerbergCEO Facebook, Mark Zuckerberg a recunoscut faptul că pe Facebook mai apar din când în când știri false sau păcăleli, dar acestea nu au putut în nici un caz să schimbe soarta alegerilor prezidențiale din Statele Unite, așa cum s-a vehiculat.

„Din tot conținutul existent pe Facebook, mai mult de 99% este original. Doar o mică parte reprezintă știri false sau păcăleli” spune Mark Zuckerberg.

Facebook a fost de multe ori criticat de când a renunțat la editorii umani (august) și a trecut la algoritmi computerizați care să se ocupe de taxarea știrilor false. De atunci, multe falsuri au apărut în prim plan pe Facebook. Vice Președintele Facebook, Adam Mosseri  a recunoscut în luna august faptul că știrile false de pe această rețea de socializare sunt o problemă, dar compania lucrează la remedierea acesteia. Atunci, Zuckerberg a indicat faptul că rețeaua socială a pus la dispoziția utilizatorilor mai multe unelte pentru a semnala știrile false.

„Am lansat niște unelte cu ajutorul cărora utilizatorii să semnaleze aceste știri false  care induc în eroare. Facem progrese în acest sens și vom continua să îmbunătățim aceste servicii în viitor” spune Zuckerberg.

Luni, potrivit celor de la Gizmodo, un nou update de algoritm pentru News Feed a apărut la începutul acestui an și din păcate, a fost abandonat pentru că afecta anumite site-uri într-un mod disproporționat.

Un studiu recent al celor de la Pew Research Center a scos la iveală faptul că 20% din utilizatorii social media și-au schimbat privirile politice din cauza celor văzute pe Facebook.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.