Samsung cumpără compania Harman pentru 8 miliarde de dolari

Harman Samsung a anunțat astăzi că are de gând să cumpere Harman International Industries pentru suma de 8 miliarde de dolari. Prin această mișcare Samsung nu va avea acces doar la branduri audio precum JBL, Harman Kardon, și Bang & Olufsen, dar va putea colabora gratuit cu cei peste 8000 de developeri software și ingineri pentru a dezvolta IOT (Internet of Things).

„Harman completează foarte bine compania Samsung în ceea ce privește tehnologia folosită, produsele și soluțiile oferite, așa că totul pare ceva foarte natural în strategiile noastre din domeniul auto” spune Samsung CEO Oh-Hyun Kwon într-o declarație.

În luna August, compania americană AT&T a început să comercializeze Samsung Connect Auto, un dispozitiv care se conectează la portul de diagnoză al mașinii și transformă astfel orice mașină, fie ea chiar și din 1996, într-un hotspot mobil. Pasagerii din mașină pot să conecteze până la 10 dispozitive (telefoane, tablete și laptopuri) la acest hotspot și pot avea informații în timp real legate de poziția mașinii sau date legate de întreținere.

„Vehiculul viitorului va fi transformat de tehnologia inteligentă în același mod în care telefoanele mobile au fost transformate în ultimii 20 de ani. Vedem oportunități pe termen mediu și lung în această direcție, în domeniul tehnologiilor auto, iar Samsung poate să ofere soluții din ce în ce mai utile” spune Young Sohn de la Samsung.

Odată ce tranzacția va fi finalizată, pe la jumătatea anului viitor 2017, compania cu Harman cu birourile în Connecticut (SUA) va continua să opereze ca o ramură independentă sub conducerea CEO Dinesh Paliwal. Rămâne de văzut ce va face mai exact Samsung în 2017 în domeniul auto.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.