Tesla cumpără o firmă germană pentru a crește producția de automobile electrice

grohmann-engineeringTesla are de gând să ajungă la o cifră de producție de aproximativ 500.000 de unități anual până la finalul anului 2017 și se pare că a început deja investițiile în acest sens.

Fabricantul de mașini electrice a anunțat marți faptul că are de gând să achiziționeze firma nemțească Grohmann Engineering, catalogată drept una dintre cele mai bune companii din lume în ceea ce privește automatizarea.

În urma acestei achiziții, Grohmann Engineering va deveni Tesla Grohmann Automation și compania va servi la proiectarea și producția echipamentelor cu care Tesla fabrică mașinile.

„Combinată cu unitățile noastre din California și Michigan, credem că Grohmann ne va ajuta să avem parte de un rezultat foarte bun, vom reuși să îmbunătățim capacitatea de producție, viteza și calitatea, în timp ce vom reuși să reducem substanțial cheltuielile de producție per unitate” spune echipa Tesla.

Pentru clienți, lucrurile vor fi de asemenea mult mai simple. Aceștia vor avea parte de un timp de așteptare mult mai redus dacă vor cumpăra o asemenea mașină electrică. Această veste apare după ce mașina de 35.000 de dolari, Model 3, a avut parte de 180.000 de precomenzi în mai puțin  de 24 de ore de la lansare. Evident, cei care au făcut atunci comandă vor avea un pic de așteptat, Elon Musk a spus de pe atunci că mașinile vor fi livrate începând abia din 2017.

Tesla crede că va putea să finalizeze procedurile de cumpărare a companiei Grohmann la începutul anului 2017, când va avea în portofoliu cu 1000 de ingineri mai mult, tehnicieni și oameni pregătiți, în Germania.

„În timp ce mașinile construiesc alte mașini în fabricile noastre, e foarte important să înțelegem importanța dezvoltării tehnologiei de producție. La un asemenea nivel, fabrica devine un produs în sine, nu un aparat care produce.” Spune Tesla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.