Ești pregătit să trăiești într-un dom din sticlă pe Marte alături de Elon Musk?

marsElon Musk, CEO Tesla și SpaceX a participat săptămâna aceasta la un AMA pe Reddit, în care a răspuns la 15 întrebări legare de Sistemul de Transport Interplanetar SpaceX. Elon a spus că echipa lui de la SpaceX va testa săptămâna aceasta un nou tip de rezervor de combustibil pentru a vedea cum se comportă în momentul în care este folosit în proporție de două treimi din întreaga capacitate. Acesta a mai adăugat faptul că Sistemul de Transport Interplanetar nu funcționează în acest moment și că se caută alternative pentru a putea trimite oameni pe Marte.

Elon Musk este unul dintre cei mai grăbiți cercetători să meargă pe planeta Marte și a spus cu numeroase ocazii faptul că va reuși prin intermediul companiei sale SpaceX să ajungă acolo în decursul vieții. Elon nu se joacă, are de gând nu doar să ajungă personal pe Marte, dar vrea să trimită 1 milion de oameni care să stabilească o reședință permanentă acolo, să transforme specia umană într-o specie multiplanetară. Dacă totul decurge conform planurilor, va fi nevoie de 40 – 100 de ani pentru a putea susține viața pe Marte. În timpul AMA, Musk a mai spus că refolosirea rachetelor și a rezervoarelor este un pas necesar pentru misiunea de pe Marte pentru că în acel moment, e posibil să coste mai puțin de 100.000 de dolari.

Privind către viitor, Musk a afirmat faptul că e foarte posibil să locuiască într-un dom din sticlă pe Marte. Cu alte cuvinte, viața pe Marte va fi mult diferită de cea de pe Pământ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.