Președintele Obama: Să mergem pe Marte!

martePreședintele Barack Obama dorește ca americanii să pună piciorul pe planeta Marte până în 2030. Președintele a mai afirmat faptul că NASA a făcut progrese foarte mari în atingerea acestui scop, menționând parteneriatul încheiat recent cu diverse companii în vederea creări de habitacluri spațiale care să susțină viața în timpul călătoriei cu pricina.

Călătoria către Marte ar însemna un pas uriaș pentru umanitate și pentru explorarea spațială. Descoperirile nu apar așa, bătând din palme, e nevoie de mult timp pentru a testa diverse tehnologii și de răbdare în procesul de educație. NASA a recunoscut faptul că în afară de parteneriatele cu companii externe în vederea misiunii pe Marte, există și o sumedenie de școli, universități implicate în proiect. Există programe precum  Space Robots Challenge care vor da până la 1 milion de dolari primei echipe capabile să execute un robot virtual care să ajute astronauții pe Planeta Roșie.

Președintele Obama a vizitat și SpaceX  și a felicitat pe Elon Musk pentru faptul că a reușit să aterizeze în siguranță racheta folosită pentru lansarea de sateliți în cosmos. Există de asemenea alte 1000 de companii private americane implicate în dezvoltarea de inițiative spațiale asemănătoare. Elon Musk a subliniat faptul că are intenția să facă oamenii niște ființe multi-planetare  și să creeze o civilizație nouă pe Marte.

Între timp, companii străine  și agenții spațiale  se pregătesc intens pentru această vizită a oamenilor pe Marte, editorialul lui Obama vine cu o săptămână înainte de aterizarea pe această planetă a navetei ExoMars, pusă la punct de Agenția Spațială Europeană. După aterizarea de pe data de 19 octombrie, algoritmi computerizați vor opera instrumente științifice pentru cel puțin 2 ani. Datele colectate în această perioadă vor fi uploadate pe navetele care în acest moment orbitează planeta, inclusiv pe Mars Reconnaissance Orbiter (NASA) și Mars Express (ESA).

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.