Cum să faci backup pentru documente pe Windows 10

În momentul în care ai nevoie de un fișier pe care l-ai folosit zilele trecute iar azi nu se mai deschide pur și simplu, te poți considera cel mai mare ghinionist din lume. Ei bine, Windows are o funcție care s-ar putea să te ajute, se cheamă File History… Această funcție deși nu este una nouă, foarte puțini sunt cei care știu de ea. Datează din vremurile lui Windows 8 și salvează automat fișiere din foldere selectate de utilizatori, pe medii externe, permițând restaurarea acestora mai târziu.

Cum funcționează File History

În primul rând, ai nevoie de un HDD extern sau de un NAS. Poți folosi și stick-uri de memorie dacă e vorba despre fișiere micuțe. Mergi la START – Settings – Update & security – Backup. În lista din dreapta, o să vezi opțiunea “Back up using File History”. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe „Add Drive”.

1

Urmează să selectezi locul în care vor fi salvate datele tale. Aici trebuie să alegi hdd-ul extern sau NAS-ul sau stick-ul de memorie.

2

Acum, File History este în funcțiune. Click pe More options  și elimină toate folderele pe care nu le dorești în backup-ul tău.

3 4

Acum dacă vrei alte foldere în afară de cele existente trebuie să mergi în partea de sus a ferestrei  și apasă Add folder.

5 6

Tot ce trebuie să faci acum este să apeși Backup my files și să alegi frecvența cu care acest backup se va face.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.