Cine are de câștigat de pe urma dezastrului Samsung Galaxy Note 7dacă nu Apple?

AppleSamsung Galaxy Note 7 e deja istorie. Compania sud coreeană a avut ambiție prea mare să încerce să copieze designul celor de la Apple, așa că au reușit s-o facă lată de data asta. E clar că cel puțin în acest moment, o baterie de dimensiunea celei pe care Samsung a încercat s-o pună în Note 7, reprezintă o idee destul de deplasată. Totuși, e o întrebare care merită un pic de aprofundare: de ce Samsung este atât de disperată să pună atât de multă energie într-un dispozitiv atât de mic?

Ei bine, poate pentru că 91% dintre telefoanele vândute în SUA la abonament, sunt Samsung sau Apple. Cam acesta este peisajul smartphone din Statele Unite. Pentru planurile prepaid, există alte companii mici care se zbat, precum Alcatel și ZTE.

Eu unul cred că Apple și Samsung au făcut foarte multe greșeli în cursa sta nebună în care s-au luptat una cu cealaltă. Cert este că toată lumea, nu numai Samsung, încearcă să copieze ideea lui Jony Ive, designerul șef de la Apple care dorește dispozitive din ce în ce mai subțiri, indiferent de costuri.

Apoi, Apple au fost cei care au copiat ideea de la Samsung în ceea ce privește dimensiunea. Au copiat în sensul că au venit cu un iPhone 6S Plus în contra partidă cu Samsung Galaxy Note al celor de la Samsung. Păcat că au dat-o în bară cu acest Samsung Galaxy Note 7.

Evident, Samsung nu va avea de pierdut cine știe ce pe parte de vânzări, întrucât este capabilă să suporte un asemenea FAIL. Problema este că din moment ce Samsung nu mai are flagship care să țină piept lui iPhone 7 Plus, ghiciți cine va avea de câștigat?

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.