Ai nevoie de o drujbă? Iată cum alegi una potrivită nevoilor tale

makitaNu toată lumea se pricepe la scule. Asta e clar. Din păcate există situații în care suntem nevoiți să le cumpărăm și observăm că sunt suficient de scumpe astfel încât să ne pună pe gânduri. Dacă o să cumpărăm ceva ce nu se potrivește situației? De exemplu o drujbă… De unde cumperi una de calitate și de care să fie? Există foarte multe modele iar în cele ce urmează vom cataloga cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când ai nevoie de o drujbă…

3 sfaturi pentru achiziția unei drujbe

  1. Unde vrei să folosești drujba? Trebuie să te gândești dinainte foarte bine la locația în care urmează să o folosești. Dacă ai nevoie de ea prin jurul casei, poți alege una pe acumulatori electrici. Când aceștia se descarcă, îi pui la curent și îi încarci. Dacă însă ai de folosit drujba într-o locație mai îndepărtată de civilizație, trebuie să optezi pentru una care funcționează pe bază de benzină. De asemenea, mai trebuie menționat faptul că drujbele pe curent consumă mai mult ulei decât cele pe bază de benzină și cred că este logic de ce se întâmplă acest lucru.
  2. Ce vrei să tai cu drujba? În funcție de nevoi, trebuie să alegi o drujbă mai mare sau mai mică. Dacă ai nevoie de ea pentru tâmplărie, merge una care are 2 cai putere. Dacă ai de tăiat bușteni pentru lemne de foc, este clar că ai nevoie de una mult mai puternică, cu o lamă mult mai mare capabilă să cuprindă copacul cu pricina. Țineți cont de faptul că cu cât crește capacitatea drujbei, și prețul are să crească semnificativ. De exemplu, o drujbă de peste 5 cai putere poate să depășească 3000 de lei, în timp ce una sub 2 cai putere poate fi cumpărată cu mai puțin de 1000 de lei.
  3. Contează marca? Din punctul meu de vedere, atunci când vine vorba despre o drujbă, marca are foarte mare importanță. Eu de exemplu nu aș opta niciodată pentru altceva în afară de Stihl, Makita sau Bosch. Nu aș fi de acord să dau jumătate din prețul unei Makita pe ceva no name întrucât sunt conștient de faptul că în acest domeniu, raportul calitate-preț este foarte important. Decât să dau banii pe ceva ce se defectează la scurt timp de la achiziție sau pur și simplu care să nu facă față, mai bine strâng bani și cumpăr ceva de calitate.

Acestea sunt cele mai importante 3 sfaturi pe care eu le pot da celor care doresc să cumpere o drujbă de calitate. Încă o dată, subliniez importanța calității în acest domeniu. Nu recomand achiziția de drujbe ieftine, no name din comerț indiferent de magazin.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.