Un nou scandal Apple face furori în tribunale. Află acum despre ce este vorba

appleApple a dat în judecată Mobile Star LLC pentru faptul că au încălcat drepturile de autor și au adus pe piață câteva dispozitive periculoase cu însemnele Apple. Cupertino afirmă faptul că această companie a vândut prin intermediul Amazon produse contrafăcute cu însemnele Apple. Este vorba despre niște încărcătoare și cabluri de date care erau falsuri în proporție de 90%.

„Aceste cabluri și încărcătoare reprezentau un pericol pentru consumatori strict din motive de siguranță, spre deosebire de produsele Apple care oferă siguranță maximă. Acestea nu respectau standardele  industriale și erau de o calitate mult inferioară, unele dintre ele aveau chiar componente lipsă în interior. Aceste accesorii se supraîncălzesc, iau foc și pot chiar electrocuta consumatorii în timpul unei manipulări corecte” se arată în actul din tribunal.

Cupertino spune că este vorba despre 4 nereguli în acest caz, după cum urmează: folosirea mărcii fără drept, origine diferită față de cele menționate, competiție nedreaptă și bineînțeles, problema drepturilor de autor. Apple cere o compensație de 150 de mii de dolari pentru fiecare problemă legată de drepturile de autor și până la 2 milioane de dolari pentru fiecare produs cu însemnul Apple vândut de această Mobile Star LLC, alături de alte pagube.

„Siguranța clienților Apple este cea mai importantă iar compania alocă mereu resurse uriașe pentru  a se asigura de faptul că accesoriile ce folosesc și transmit curent electric, sunt sigure și respectă toate standardele. Acestea sunt trecute prin foarte multe teste înainte să ajungă la consumatori” se mai arată în Întâmpinare.

„Amazon are toleranță zero pentru cei care vând obiecte contrafăcute prin intermediul site-ului. Lucrăm foarte mult cu producătorii și încercăm să eliminăm cât mai mulți neserioși” spune Amazon.

La începutul acestui an, Apple a avut parte de un episod similar cu un cablu USB Type-C. Atunci, totul a iești la iveală după ce inginerul Google Benson Leung a folosit un asemenea cablu cumpărat de pe Amazon într-un review, considerându-l instabil și chiar periculos.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.