Toate mașinile Tesla vor deveni autonome

red-tesla-model-sÎn afară de câteva probleme cu funcția Autopilot, alte probleme cu mașina electrică Tesla nu au mai fost. Astfel, compania a anunțat că va dota toate vehiculele cu tehnologia prin care acestea vor deveni autonome, se vor putea conduce singure, fără șofer.

Această tehnologie include camere pentru vizibilitate de 360 de grade cu un câmp vizual de până la 250 de metri, 12 senzori cu ultrasunete pentru detecția obiectelor și obstacolelor și un radar capabil să vadă prin ploaie deasă, ceață, praf sau chiar prin mașinile din fața sa.

Un nou calculator de bord care să permită o mai bună viziune în trafic, un sonar sau un radar  promite o lume în care mașinile deja depășesc simțurile umane.  Autonomia completă va permite unei mașini Tesla să fie mai sigură decât o mașină condusă de om, va avea o întreținere mai mică față de cei care posedă azi un automobil și va oferi mobilitate mult mai bună.

Model S și Model X au deja noile componente care vor permite deplasarea autonomă, urmând ca Model 3 să primească upgrade-urile în cel mai scurt timp posibil.

Dar nu te aștepta ca această mașină electrică să meargă singură prin oraș chiar de mâine, pe orice distanță. E nevoie de timp pentru a perfecționa aceste sisteme noi și de multe alte teste. În timpul acestor teste, Tesla va scoate din funcțiune anumite opțiuni ale mașinilor sale prezente în celebrul Autopilot, inclusiv câteva funcții ce țin de securitate (frânarea de urgență, avertizarea de coliziune sau de ieșire din bandă)… După aceste teste, în momentul în care Tesla va considera că sistemul funcționează corect, va fi adus clienților care au cumpărat deja mașină prin intermediul undelor radio, respectiv printr-un update de soft.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.