Locuiești în Drobeta Turnu Severin? E momentul perfect să-ți cumperi o centrală termică

centrală termicăPuține zile ne mai despart de 1 noiembrie, dată la care majoritatea celor care stau la oraș ar trebui, cel puțin teoretic, să aibă căldură și apă caldă. Ei bine, dacă ai „bafta” și locuiești într-un oraș precum Drobeta Turnu Severin în care termocentrala a intrat în faliment, trebuie să știi că centrala termică este una dintre cele mai eficiente metode pentru a putea obține apă caldă și căldură. Tot mai multe magazine au început să scoată la vânzare asemenea aparate, însă numai online poți găsi o ofertă de centrale termice ieftine. Practic asta îți și trebuie, o soluție de avarie ieftină.

Eu unul militez pentru încălzirea pe bază de centrală termică, cu toate că discutăm despre apartamente, întrucât mi se pare soluția perfectă. Ai nevoie și de căldură, ai nevoie și de apă caldă. Dacă nu optezi pentru centrală, pentru apă caldă vei fi nevoit să dai câteva sute de lei pe un boiler și va consuma curent electric destul de mult. Pentru încălzit vei folosi de asemenea calorifere pe ulei tot pe curent electric. Așadar, de ce să nu folosești un singur aparat care la final de iarnă te va costa la fel de mult din punct de vedere al întreținerii, dacă nu chiar mai puțin?

Dacă ai baftă să ai gazul tras, poți opta pentru o centrală termică pe gaz în condensație. Din păcate, în Drobeta Turnu Severin, gazele naturale au fost trase DOAR în zonele de case din partea veche a orașului, cei care stau la blocuri vor fi nevoiți să opteze pentru o centrală termică pe curent electric. Drept avantaje principale, centrala termică, deși pe curent electric, te scutește de radiatoare înșirate prin casă și de boilere care ocupă destul de mult spațiu în baie.

Centrala termică poate fi amplasată într-un colț aparte al bucătăriei și este mult mai comodă. Tot ce trebuie să faci este să te debranșezi de la sistemul public prin care primeai agentul termic și să te racordezi la centrală. Oricum, din câte am auzit eu, nu prea sunt șanse să existe agent termic prin calorifere mai devreme de jumătatea lunii noiembrie, și totul e doar un zvon.

Nimeni nu garantează că se va da căldură anul acesta în Severin așa că o centrală termică poate să fie soluția perfectă prin intermediul căreia să nu mai depinzi de nimeni nici acum nici pe viitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.