O campanie Kickstarter anunță un display holografic

HolovectPrimul display holografic din lume a ajuns pe Kickstarter vineri și evident că a făcut rost de cei 45 de mii de dolari cu viteza ciumei. Descris drept un sistem display cu lasere, Holovect Mk II intră cu piciorul în lumea tehnologiei și  poate să deseneze obiecte 3D folosind doar lumina.

Dar spre deosebire de mesajul Prințesei Leia privit de Luke Skywalker și Obi-Wan Kenobi în filmul A New Hope, imaginile Holovect nu sunt înregistrări sub formă de hologramă. În schimb, sunt niște imagini vectoriale și volumetrice proiectate într-un aer modificat, sunt niște proiecții 3D. Și cu doar 899 de dolari, poți cumpăra unul.

„Am descoperit modul în care putem controla aerul într-o secțiune spațială sub formă de cutie pentru a modifica indexul refractiv din diferite porțiuni ale spațiului respectiv, reflectându-se într-o rază laser. În afara acelei cutii, lucrurile devin complicate, imposibil de prezis și în general, nefolositoare” explică echipa.

O ediție de lux care implică un proiector RGB costă aproape 2000 de dolari dar vine într-o valiză destul de frumoasă.

Dispozitivul va ajunge în magazine prin martie sau iunie, depinde de cerere.

„Am petrecut un an gândind și regândind produsul. Suntem gata să trimitem destul de multe unități către developeri  și entuziaști.” Spune inventatorul Jaime Ruiz-Avila.

În acest moment, Holovect are peste 53 de mii de dolari strânși, și 21 de zile rămase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.