Nokia testează o rețea de 52 Gbps în Coreea de Sud

52 GbpsCu Google Fiber de 1 Gbps, utilizatorii pot să vizioneze concomitent 5 streamuri HD și să  navigheze pe internet în același timp, sau să descarce un film de 14 GB în mai puțin de 2 minute. Acum, imaginați-vă ce s-ar putea face cu o conexiune de 52 de ori mai rapidă.

Nokia și SK Broadband  au pus la cale un parteneriat pentru a aduce la viață cea mai rapidă viteză prin fibra optică din lume, disponibilă unui grup de clădiri din Seoul, Coreea de Sud. Aceste clădiri vor avea internet de până la 52.5 Gbps.

„Vremurile pe care le trăim necesită o conexiune la internet tot mai rapidă. Trăim în lumea high definition și cea virtuală, iar serviciile de realitate augmentată există de multă vreme pe piață. Este nevoie de o infrastructură de rețea care să facă față acestor cerințe iar SK Broadband poate să ofere acest lucru” spune Yoo Ji-chang, director de rețele la SK Broadband.

În urmă cu 10 ani, rețeaua de telecomunicații coreeană a devenit prima din lume capabilă să furnizeze o viteză de 2.5 Gbps iar în 2014, a lansat serviciu de internet de 10 Gbps.

Soluția PON furnizată de Nokia a fost lansată anul trecut și reprezintă o infrastructură de fibră optică uriașă, astfel încât SKB să poată refolosi actuala rețea pentru a accesa platforma și mări vitezele până la limite incredibile.

Evident, nu toată lumea va avea conexiune de 52 Gbps în Singapore, dar SKB spune că se va strădui să ridice măcar până la 10 Gbps actualele conexiuni pe care le are cu clienții obișnuiți. Se estimează că până la finalul anului 2020, toți clienții din Singapore vor avea conexiuni de 10 Gbps.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.