În Singapore, autobuze au fost echipate cu senzori speciali și transformate în vehicule autonome

singapore-bus-645x429Să călătorești cu autobuzul  este ceva destul de banal, nimeni nu mai dă pe spate când vede un autobuz nou, de ultimă generație. Dar dacă acesta este autonom și se conduce singur? Ei bine, Universitatea Tehnologică din Nanyang pune la cale un proiect prin intermediul căruia va echipa autobuzele folosite pentru transportul în comun cu diverși senzori, astfel încât să le transforme în vehicule care se conduc singure, autonome.

„Ai putea să-ți imaginezi un început de zi într-un autobuz care se conduce singur și este mai precis decât unul cu șofer real? Acest vis ar putea foarte curând să devină realitate” spune într-un post pe Facebook Land Transport Authority din Singapore.

Land Transport Authority alături de NTU au în plan să testeze mai întâi un autobuz hibrid autonom dar ținta principală este să înlocuiască complet autobuzele existente. Autobuzele cu senzori reprezintă o tehnologie extrem de avansată și oportunistă în același timp mai ales dacă discutăm despre cele hibride, care se vor încărca în momentul în care vor staționa.

În primă instanță, autobuzele vor circula între NTU și CleanTech Park din Singapore. Dacă totul decurge conform planului, ar putea să trimită autobuzele până la feriboturi, la școli, etc. Singapore este unul dintre orașele care se grăbesc să adopte primele autobuze autonome , însă ideea nu le aparține. Vara trecută, Finlanda a fost prima țară care a început să testeze autobuze de mici dimensiuni prin Helsinki. Apoi, în Statele Unite, de ceva vreme există niște „navete” autonome.

Între timp, tot la Singapore,  avut loc un mic accident între un camion și un taxi autonom în care se aflau și doi ingineri nuTonomy. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.