Motivul principal pentru care motoarele din mașinile românilor se defectează de 5 ori mai des față de cele ale străinilor

uleiProbabil că mulți dintre voi ați observat faptul că în România au început să circule din ce în ce mai multe mașini. De fapt, în ultimii 10 ani, numărul automobilelor de pe străzi s-a cam dublat și evident că nu a fost vorba despre mașini noi. Mașinile la mâna a doua aduse din străinătate de către români se defectează de 5 ori mai des față de vremurile în care au avut proprietar străin și acest lucru se întâmplă din cauza neglijenței, a delăsării și a iresponsabilității.

Aceste 3 defecte ale caracterului român, combinate, duc la o uzură mult mai accentuată a motorului pentru că de exemplu, românii nu fac aproape niciodată schimbul de ulei la timp.

Schimbul de ulei este cel mai importat aspect legat de întreținerea unei mașini. Motorul este sufletul, inima automobilului și dacă nu ai grijă de el, evident că se va uza mult mai rapid în 3 ani de România decât în 10 de străinătate. Mie unul asta mi-a plăcut întotdeauna la străini, când a fost vorba de întreținerea mașinii au făcut totul la timp, nu ca în România.

La noi încă mai merge zicala „las-o bă că merge-așa” și din păcate, motorul are de suferit pentru că trebuie să înțelegem un lucru: acest ulei pentru motor, dacă nu este schimbat la timp, își pierde proprietățile și nu mai protejează împotriva uzurii așa cum trebuie. Este precum uleiul de floarea soarelui: prăjești cartofi de câteva ori apoi ești nevoit să-l arunci.

Dacă am înțelege că trebuie să avem grijă de mașină așa cum avem grijă de propria persoană, nu am mai fi campioni la capitolul centre de dezmembrări.

E mai mult decât logic faptul că dacă motorul nu-și mai face ungerea cum trebuie vor fi probleme pe viitor. Putem să evităm aceste probleme doar dacă facem schimbul de ulei la timp. Nu este scump și din fericire sunt suficiente centre de schimb ulei în orice oraș din România, nu ești nevoit să te apuci tu personal să îl schimbi. Străinii au înțeles acest aspect, sper să-l înțelegem și noi cândva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.