Atacurile DDoS au oprit pentru ore bune cele mai mari site-uri din lume

DDoS Atacurile DDoS din această dimineață s-au întins până spre amiază și au reușit să reducă la tăcere cele mai mari site-uri din lume din moment ce compania atacată a fost furnizorul DNS Dyn.

Acesta a avut parte de nici mai mult nici mai puțin de 3 atacuri consecutive. Printre site-urile afectate, avem: Twitter, Spotify, and Vox Media (compania care deține The Verge). Într-o notă comunicată în această dimineață, Dyn, care este responsabil cu routarea traficului  pentru aceste site-uri, a recunoscut că a fost atacat:

„Începând cu 11:10 UTV, pe data de 21 octombrie 2016, vineri, am început monitorizarea și respingerea unui atac DDoS asupra infrastructurii DNS ce aparține Dyn. Unii clienți pot avea dificultăți din cauza latențelor mari ale DNS. Update-uri vor fi postate pe măsură ce vom avea date noi” spune compania…

Într-un update ceva mai recent, compania a spus că problemele au afectat clienții de pe coasta de Est a Statelor Unite.

„Inginerii noștri lucrează continuu pentru a rezolva problema” spune compania.

După ce Dyn a spus că acest atac este ținut sub control, a ieșit apoi cu un comunicat de presă în care a anunțat că alt atac DDoS a lovit compania. The Department of Homeland Security investighează deja cazul.

În urma acestui atac, multe site-uri au devenit imposibil de accesat, printre care Reddit, Airbnb, Tumblr, Amazon, și The New York Times, lista completă nu a fost încă publicată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.