7 moduri în care mașinile autonome îți vor schimba viața

masinile autonomeVremurile pe care le trăim sunt foarte importante pentru industria auto, întrucât simt că este un punct de referință pentru vehiculele autonome. Acestea încep să fie din ce în ce mai vizibile în trafic și nu doar prin prisma celor de la Tesla. Și chiar dacă noi ne cumpărăm mașini pentru că ne place să conducem, în curând ne vom bucura de confortul unei mașini care se conduce singură.

În Singapore de exemplu există taxiuri autonome care funcționează prin intermediul unei aplicații gen Uber iar în următorii 10 ani, lucrurile vor fi destul de imprevizibile în acest sector. Haideți să vedem ce anume înseamnă mai precis mașini care se conduc singure și cum îți vor schimba viața…

7 moduri în care mașinile autonome îți vor schimba viața

  1. Industria asigurărilor se va prăbuși – ei bine, din moment ce tu vei sta și mașina va fi cea care va conduce, nu va putea nimeni să încheie asigurare pe numele tău. În caz de accident oricum nu vei mai fi vinovat. Prețurile pentru polițele RCA vor fi mult mai mici în viitor.
  2. Designul interior al mașinilor se va schimba – din moment ce nu va mai fi necesar volanul și alte minuni pentru a conduce mașina, designerii vor fi nevoiți să folosească acel spațiu în alt mod. Stilul va fi mult diferit față de cel pe care-l vedem în ziua de azi.
  3. Prețul combustibililor va scădea – mașinile care se conduc singure sunt mult mai econome pentru că nu au liniuțele în sânge și nici un stil agresiv sau dezastruos. În plus, majoritatea vor fi electrice.
  4. Costurile medicale vor scădea – un studiu recent a scos la iveală faptul că dacă de mâine nu ar mai avea loc accidente rutiere pe șosele, costurile medicale ar scădea cu 90%.
  5. Poliția nu va mai exista pe șosele – e oarecum logic, dacă nu va mai exista un șofer care să încalce regulile de circulație, nici poliția nu va mai avea ce face pe stradă. Toată lumea va circula corect.
  6. Industria panourilor stradale va muri – e clar că din moment ce se va circula după coordonate GPS, panourile stradale montate pentru a semnaliza șoferilor o locație, vor deveni inutile.
  7. Va crește șomajul – pentru că industria transporturilor auto nu va mai avea nevoie de șoferi atât timp cât mașinile se vor putea conduce singure, nu? Adio șoferi de TIR.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.