Varianta care nu explodează a Galaxy Note 7 va fi disponibilă după 21 septembrie

Astăzi, Samsung a anunțat că noul lot de telefoane Galaxy Note 7, revizuit, care nu mai explodează, va fi disponibil la comercializare începând cu data de 21 septembrie. Anunțul vine la 2 săptămâni de la rechemarea în service a telefoanelor care erau suspecte de probleme cu bateria. Astăzi, Comisia pentru Protecția Consumatorului din Statele Unite a aprobat programul de schimbare al telefoanelor cu probleme, așa că e doar o noțiune de timp până când problema va dispărea.

De asemenea, Samsung a anunțat că lucrează la contactarea celor care au cumpărat deja telefonul prin toate mijloacele posibile, chiar și social media pentru a-i anunța de programul de schimb. Chiar dacă numărul incidentelor este unul destul de mic, mai pot să apară cazuri asemănătoare pe viitor așa că Samsung va înlocui toate telefoanele vândute. De exemplu, începutul săptămânii trecute un Galaxy Note 7 a explodat într-un port din Florida și incendiat un autoturism.

Cei care au cumpărat telefonul au trei opțiuni:

  • Să-și schimbe telefonul cu unul nou, din lotul care nu mai explodează
  • Să-și schimbe telefonul cu un Samsung Galaxy S7 sau S7 Edge
  • Să primească banii înapoi pur și simplu, fără să mai schimbe cu nimic.

Între timp, Samsung pregătește un update de soft pentru Galaxy Note 7  care va împiedica telefonul să se mai supra încălzească și să explodeze, blocând capacitatea maximă de încărcare a bateriei la 60%. Deocamdată nu știe nimeni dacă acest fix va veni în timp util. Săptămâna trecută, cei care au cumpărat un Samsung Galaxy Note 7 au fost instruiți să-și descarce complet telefoanele și să nu le mai încarce până când Samsung nu va veni cu o soluție sigură în acest sens…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply