iPhone 7 este cel mai rapid telefon din lume

Procesorul din iPhone 7 pare să fie cel mai rapid cip din lume la ora actuală. Este capabil să livreze de două ori mai multă performanta față de iPhone 6 lansat în urmă cu 2 ani. Apple spune că procesorul lor quad-core A10 ce rulează la 2.33 GHz este cu 40% mai puternic ca CPU și 50% mai puternic ca GPU față de predecesorul A9, prezent încă pe iPhone 6s și iPhone SE.

A9 este cam la fel de puternic precum Snapdragon 820 folosit pentru smartphone-urile Android de top precum Samsung Galaxy S7 sau HTC 10. Haideți să vedem cum arată cifrele testelor făcute de cei de la PC Mag.

Geekbench a fost folosit pentru CPU iar 3DMark pentru GPU. În urma acestor teste, a ieșit la iveală o îmbunătățire cu 32%  pentru CPU și o îmbunătățire cuprinsă între 30 și 56% pentru GPU față de generația precedentă, cipul A9. Când a fost comparat cu Galaxy S7, iPhone este cu 40% mai rapid în ceea ce privește performanța multi-core  și de două ori mai rapid pe single-core. Apple se axează pe mai puține nuclee dar mai rapide, bazându-se pe faptul că în realitate aplicațiile oricum folosesc doar un nucleu sau două în același timp. Qualcomm au procesoare mai econome însă.

Până la urmă nu prea contează nici câte nuclee folosesc aplicațiile, ci cât de bine se descurcă cipul în distribuirea load-ului. În cazul Apple, distribuția o face doar cipul A10 de unul singur, ceea ce înseamnă că aplicațiile devin multi-core în mod automat.

Cel mai mare boom de performanță apare când a fost comparat iPhone 7 cu iPhone 6, telefonul cu 2 ani mai bătrân. În Geekbench, iPhone 7 a fost mai rapid cu 126% față de iPhone 6. Dar testul nu spune adevărul întotdeauna așa că s-a exportat un clip 1080p de 1 minut în iMovie 720p de pe toate versiunile de iPhone. Nici unul nu a fost mai rapid decât iPhone 7 și iPhone 6s. Celor două le-au luat doar 10 secunde, iPhone 6 a avut nevoie de 17 de secunde iar iPhone 5s de 22 de secunde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.