Peste 500 de milioane de conturi Yahoo, expuse

yahoo-logoYahoo a confirmat astăzi faptul că datele conturilor a peste 500 de milioane de conturi au fost furate în 2014. Într-o declarație, Yahoo a dat vina pe o persoană din interior, cu toate că până la urmă aceasta nu a fost identificată și nimeni nu a putut garanta faptul că a fost vorba despre o persoană din interior.

„Detaliile conturilor puteau include nume, adrese de e-mail. Numere de telefon, data nașterii, parole și în unele cazuri, răspunsuri la întrebările de siguranță” spune Yahoo. Parolele neprotejate, datele bancare sau datele cărților de credit folosite pentru plăți nu au fost afectate de această scurgere de informații întrucât nu sunt stocate în sistem.

În acest moment, compania trimite notificări utilizatorilor astfel încât oamenii să știe să-și schimbe datele de autentificare și să reducă la zero șansele de a avea conturile sparte. Cei care nu și-au schimbat parola din 2014 până în prezent sunt cei care ar fi cei mai în măsură să ia măsuri suplimentare de securitate și să-și schimbe datele de autentificare.

Problema aceasta a apărut pentru prima dată în august 2016 când un hacker pe nume Peace a afirmat că a vândut pe piața neagră 200 de milioane de conturi Yahoo. Conturile, pentru care acesta a primit 1800 de dolari, includeau nume de utilizatori, parole criptate rudimentar, date de naștere și adrese de e-mail. În acest moment, Yahoo susține că a fost conștientă de problemă și că a investigat la vremea respectivă. Până acum, compania nu a lansat o resetare a parolelor în masă cum se obișnuiește după un asemenea incident.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.