Cât de dificil este să găsești un cabinet stomatologic serios în București?

cabinet stomatologic

Tooth implant disassembled

Cred că nu sunt singurul care își pune întrebarea asta iar cauza principală este faptul că în ultimii 10 ani, numărul cabinetelor stomatologice a tot crescut, seriozitatea și priceperea medicilor însă, a scăzut. Am mai spus eu că în ziua de azi, numai cine nu vrea nu se face medic. E de ajuns să ai media 5 la bacalaureat și 4000 de lei pe an ca să plătești taxă și gata, ți-ai asigurat viitorul de medic dentist.

Ei bine, lucrurile nu ar trebui să stea chiar așa pentru că, nu știu, zic și eu așa ca fapt divers, un tânăr care intră cu 5 la facultate nu va ieși un medic tot de nota 5? Sau dă conștiința peste noapte în el și se apucă să roadă cartea? Nu prea cred treaba asta…

Dar cum faci să găsești un cabinet stomatologic serios în București? Să zicem că ai nevoie de un un implant dentar care să te țină, ești dispus să plătești calitate și nu știi unde să te duci. În primul rând, trebuie să eviți cabinetele particulare de printre blocuri. De ce? Păi tocmai pentru că sunt populate cu medici de nota 5. După cum vă spuneam mai devreme, în România post decembristă numai cine nu a vrut nu s-a făcut medic. Cu bani de la tăticu’ și mămica au cumpărat un apartament, ceva echipamente second hand și gata fabrica de bani, nu?

Recomandarea mea este să mergeți la o clinică privată specializată în stomatologie, ceva de genul citydent.ro. Ideea cred că este destul de logică, o clinică privată are investitori, investitorii nu vor accepta medici slab pregătiți. De fapt acesta este și motivul pentru cei care fac cabinete particulare printre blocuri mai ceva ca ciupercile după ploaie recurg la această metodă.

Credeți că nu le-ar conveni să lucreze la altcineva pe foarte mulți bani? Le-ar conveni dar nu îi angajează nimeni cu note de 5, vă asigur. Astfel, clinice dentare private au grijă să semneze întotdeauna cu cei mai buni medici de care aceștia pot face rost.

Nu vreau să fiu înțeles greșit… Facultatea de Medicină din România, inclusiv cea stomatologică este foarte bună, poate una dintre cele mai bune din Europa, dar nu este pentru oricine… Un medic nu are ce căuta la facultate cu media 5, adică e ca și cum ai trata un om la limita morții, nu? Că notele de la 4 în jos nu sunt de trecere…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.