5 probleme pe care le poți evita dacă ai contract de mentenanță și service pentru serverele companiei

Computer Technician in Server RoomÎn România nimeni nu vrea să investească în siguranță, indiferent de domeniu. Există foarte multe companii care au servere în administrare și preferă să se ocupe de ele singure la nivel de amatori decât să scoată din buzunar bani pentru a plăti un serviciu de administrare, mentenanță și service profesional. Și asta în ciuda faptului că lucrează cu date foarte importante și în ciuda faptului că o eventuală problemă hardware care ar duce la pierderea acestora ar putea să aducă chiar falimentul. Dacă ești genul de antreprenor care dorește să facă economie inclusiv cu tehnica de calcul și cu întreținerea acesteia, iată 5  probleme cruciale pe care le poți avea în lipsa unor servicii de contractare mentenanță IT venite din partea unei firme de specialitate.

5 probleme pe care le poți evita dacă ai contract de mentenanță și service pentru serverele companiei

  1. Virusarea serverului. Atunci când un server este întreținut de amatori sau nu este întreținut deloc este foarte simplu să ia un virus. Atunci când ai server și ai un virus, datele tale pot fi compromise foarte ușor, chiar și în ideea în care există un backup. De obicei, dacă un sever ajunge să fie virusat, nu există nici backup extern.
  2. Atacurile informatice. Ce altă metodă de nota 10 se mai poate folosi în ziua de azi decât atacurile remote asupra serverelor prost întreținute și transformarea lor într-un botnet din care să plece atacuri DDoS sau sute de mii de mailuri pe zi? De asemenea, există și atacurile informatice de tip răscumpărare care vă pot cripta datele iremediabil.
  3. Defectarea serverului. Ce faci atunci când se defectează o componentă într-un server? Cum faci să o identifici și dacă o identifici de unde o cumperi? Să repari un server nu este atât de simplu ca și cum ai repara un calculator normal. Piesele nu sunt compatibile iar în lipsa unei diagnoze avansate de specialitate, nu prea repari nimic.
  4. Funcționarea defectuoase sau greoaie. Nimic nu e mai enervant decât un server care funcționează defectuos sau foarte greu. Atunci când este întreținut de amatori, sunt șanse foarte mari să apară probleme de genul pentru că să fim serioși, administrarea Linux sau Windows se învață pe la facultate, nu e chiar floare la ureche.
  5. Downtime. Să zicem că nu mai pornește serverul. Toată compania depinde de el. Ce faci dacă nu ai contract cu nici o firmă de întreținere iar tipul căruia-i mai dai tu 200 de lei/lună ca să se ocupe și de server, nu reușește să-l pună pe picioare, fiind un amator pasionat de linux, genul de tip care-și pune poze cu Tux pe Facebook și chestii de genul? Cât va costa acest downtime compania ta din moment ce nici un angajat nu se va putea loga pe server?

Acestea sunt cele mai importante 5 motive pentru care eu unul cred că orice companie care are servere și depinde de ele ca de aer ar trebui să apeleze la firme de genul FixmyPc, pentru mentenanță ocazională, administrare, service și toate cele… E prea mare compromisul în cazul în care apare o problemă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.