Cât de important este prețul în medicina dentară?

medicina dentarăMedicina dentară a parcurs un drum lung și anevoios, pe care eu de multe ori îl numesc evoluție. E clar că în ziua de azi puțini sunt dentiștii care mai folosesc tehnica anilor 90 sau chiar 2000, odată cu evoluția am avut acces la o tehnologie net superioară ce nu avea cum să nu ne aducă niște tratamente mai avansate alături de o rezolvare mai rapidă a problemelor…

Dar prețul? Cum a rămas cu prețul serviciilor stomatologice? Este la fel de avantajos ca în anii 90? Ei bine, din păcate nu. Deși sunt voci care susțin faptul că în România medicina dentară a fost scumpă întotdeauna, eu unul sunt de părere că pe măsură ce tehnica s-a dezvoltat, prețurile au crescut obligatoriu. Ca nivel de trai, oamenii nu o duc mai bine comparativ cu anii 90, din păcate.

Cu toate acestea, serviciile stomatologice din România sunt mult mai ieftine comparativ cu cele din străinătate. E drept, nici noi nu avem 2000 de euro pe lună salariu, așa că nu este de mirare faptul că foarte mulți români plecați la muncă în străinătate aleg să vină în țară să-și rezolve problemele legate de dantură. Serviciile sunt mult mai ieftine la noi.

Am auzit chiar și străinii de prin împrejurimile României că ar veni prin capitală atunci când au o problemă cu dantura ceva mai costisitoare. Avem prețuri mult mai bune față de străinătate și medicii sunt la fel de buni. Să nu uităm că medicii din România sunt marfă de export pentru Europa, așa că sunt destul de pricepuți, nu înseamnă că dacă serviciile sunt mai ieftine față de străinătate sunt automat de o calitate mult mai slabă.

Conform unui studiu recent, bulgarii sunt străinii care caută cel mai des o clinică stomatologică în București pentru diverse tratamente care la ei în țară ar fi de două, trei ori mai scumpe. Să nu uităm că prin Spania doar o simplă consultație costă undeva la 50 de euro, fără să se rezolve cu nimic. Sunt bani mulți și pentru străini pentru că nici ei nu sunt saci fără fund.

Prețul este cel care contează peste tot în lume și cum România face parte din lume, fiind o țară destul de săracă, sunt de părere că ar fi de-a dreptul ridicol să avem prețuri la nivel de țară bogată, deși știu că orice medic ar vrea chestia asta. Medicina dentară în România este o afacere destul de profitabilă și nu cred că ascunde nimeni treaba asta. De fapt orice fel de medicină este bănoasă și sunt de părere că prețurile sunt la un nivel acceptabil comparativ cu străinătatea.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.