Vrei să protejezi casa împotriva incendiilor? Ia în calcul și o vopsea termospumantă

incediuDupă drama din Colectiv, toți cei care-și construiesc o casă sunt mult mai atenți la materialele de construcție folosite și la modul de construcție propriu-zis pentru că nu e nici o afacere să te zgârcești la materiale și să ți se facă scrum casa la un eveniment de genul. Să nu mai zic de posibilitatea să arzi de viu în propria casă. Nu e de glumă cu chestiile astea și din noiembrie 2015, toată lumea este mult mai precaută atunci când construiește câte ceva. Am observat că sunt foarte mulți care încep să folosească și vopseaua termospumantă, rezistentă la foc, ceea ce e un lucru foarte bun.

De multe ori mi-am pus întrebarea cât de mișto ar fi dacă oamenii ar lua anumite măsuri fără să fie nevoie de exemple de genul Colectiv… Dacă oamenii ar construi localuri și case așa cum scrie la carte, să nu se dea înapoi de la materialele de calitate în ideea că vor economisi. Nici o economie nu are valoare în momentul în care totul se transformă în scrum și dramă. La ce-ți mai folosesc cei 3000 de lei economisiți din materialele ignifuge când toată casa se transformă în scrum? Mai poți ridica altă casă cu acei 3000 de lei? Oamenii ar evita la maxim catastrofele dacă ar fi oleacă mai inteligenți, zic…

Casele noastre ar trebui să dăinuie timp de secole, să se bucure de ele și strănepoții noștri. Nu știu cum Dumnezeului făceau case bunicii noștri și stră stră bunicii noștri căci există case de la 1750 în oraș încă în picioare, zdravene, care arată ca noi. Au luat și foc, au suferit și la cutremur dar uite-le în picioare.  Astăzi, casele dacă iau foc ard până în temelii, cu tot cu oameni în ele. Astăzi se întâmplă nenorociri, când avem atât de multe posibilități să ne protejăm de incendii. La 1750 nu existau materiale ignifuge și nu existau atâtea nenorociri. Astăzi există și parcă totul ar fi în zadar.

Construiți case dar protejați-le contra incendiilor. Nu contează câteva mii de lei în plus sau în minus după părerea mea, tot ce contează este siguranța voastră și a imobilului. Ar fi important să faceți și o asigurare pentru incendiu cu toate că știu că nimeni nu investește în așa ceva. Construiți case în care să vă simțiți în siguranță chiar dacă asta înseamnă să scoateți bani din buzunare. E clar că siguranța și calitatea costă dar merită. Totul contează, de la izolație la vopsea, totul trebuie să fie rezistent la incendiu și în ziua de azi nu este deloc dificil să cumperi asemenea materiale de construcții pentru că sunt peste tot. Trebuie doar să ai voință și chef de investit în siguranța ta și a casei tale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.