NASA sărbătorește 4 ani de Curiosity cu un joc pentru telefon

nasaȚi-ai dorit vreodată un robot? Ce zici de robotul de pe Marte al celor de la NASA, ce călătorește în jurul planetei ducând la bun sfârșit experimente care ajută cercetătorii de pe Pământ să priceapă mai bine Planeta Roșie? Chiar dacă un simulator al robotului marțian este departe de realitate, cu ocazia celei de-a patra aniversări, NASA a scos un mic joc compatibil Android și iOS.

„Suntem nerăbdători și în același timp bucuroși să prezentăm acest joc, prin intermediul căruia oamenii se pot distra cu robotul nostru pe Marte. Folosind rețelele sociale, se pot împărtăși experiențele cu prietenii și se poate stârni interesul pentru știință, inginerie și matematică” spune într-o declarație Michelle Viotti, responsabil cu comunicarea în cadrul laboratorului Jet Propulsion.

Jocul, intitulat „Mars Rover Game” este gratuit și se poate descărca pe dispozitive iOS și Android. Este perfect pentru cei care doresc să piardă câteva minute pe Planeta Roșie în compania robotului Curiosity, în căutare de resurse. Câștigi puncte pentru fiecare scanare dar trebuie să fii atent la modul în care manevrezi robotul. Se poate răsturna dacă nu ești atent.

După spusele NASA, robotul Curiosity a parcurs până în acest moment 8.43 mile (13.5 kilometri) pe Marte, mult mai mult decât vei parcurge tu în cadrul jocului. În realitate, robotul a fost afectat de trecerea timpului și de mediul ostil de pe Marte dar nu destul de mult astfel încât să pună în pericol misiunea sa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.