Cu ce te pot ajuta cei de la www.univstud.ro?

facultateSă fii major nu e atât de mișto cum spun unii sau alții. Mintea cea luminată nu vine peste noapte de îndată ce ai împlinit cei 18 ani. În momentul în care termini liceul și vrei să te duci la facultate, lucrurile nu sunt atât de simple pentru că nu știi ce vrei. La 19 ani, majoritatea copiilor nu știu ce să aleagă pentru viitorul lor, nu știu ce meserie doresc să aibă, nu știu la ce facultate vor să se ducă așa că aici pot să fie de foarte mare ajutor cei de la www.univstud.ro.

Este vorba despre o organizație care pe vremea mea era înlocuită de diriginte. Dirigintele de la clasă era cel care avea sarcina să vorbească cu fiecare elev în parte și să îl sfătuiască în legătură cu viitorul său. Nu aveai altă posibilitate, erau niște vremuri destul de timpurii chiar și pentru internet, care nu era atât de dezvoltat precum astăzi și astfel nu-ți permitea să te informezi de unul singur și să afli despre organizații de genul WWW.UNIVSTUD.RO. Astăzi, lucrurile stau cu totul altfel.

Astăzi dacă ai internet și vrei să faci ceva cu viața ta dar nu știi ce, poți căuta pe net www.univstud.ro, poți lua contact cu oamenii de acolo care te pot sfătui și îndruma, te pot ajuta să identifici lucrurile pe care ți-ar place să le faci pe viitor și cel mai important, te pot ajuta să identifici meseria pe care o dorești. E destul de dur să alegi la 19 ani o meserie pe care ar trebui să o practici toată viața, într-o lume în care tinerii se confruntă cu o lipsă acută de personalitate.

Din păcate, personalitatea este cea care dictează capacitatea individului de a alege, odată ajuns în pragul bacalaureatului. E clar că dacă ai o personalitate dezvoltată vei putea să alegi o facultate care să ți se potrivească destul de bine și care să-ți placă. Dar repet, pentru a putea face treaba asta trebuie să știi ce vrei și ca să știi ce vrei trebuie să ai personalitate. Într-o lume a tehnologiei care face de toate în locul nostru, personalitatea umană a devenit doar o umbră.

Probabil că dacă oamenii ar avea personalitate, servicii precum cele oferite de www.univstud.ro nu ar exista. Cine să aibă nevoie de sfaturi dacă toată lumea ar știi ce-i de făcut? Că mă uit de multe ori la americani pe care mereu i-am considerat mult mai proști decât noi.

Eh, așa suntem noi românii, aroganți pe nedrept, mereu ne considerăm buricul pământului și uităm că dacă am fi așa deștepți, nu am fi cea mai săracă țară din UE. Americanii sunt mai slabi la carte decât noi, la toceală, pentru că sistemul lor educațional se bazează pe alte principii, dar ei odată ajunși la 18 ani știu ă vorbească, să se exprime coerent, nu ca spărgătorii de semințe români.

În România, gradul de analfabetism este ridicol de mare. Americanii au personalitate și asta e suficient, știu ce vor… Românii sunt analfabeți și lipsiți de personalitate odată ajunși la 18 ani, iar cei care doresc să se ducă la o facultate după ce termină liceul, în 90% din cazuri nu știu ce vor. Măcar pentru cei care nu știu la ce facultate să se ducă, există soluții de genul www.univstud.ro.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.