Apple recompensează cu până la 200.000 de dolari pe cei care identifică buguri

appleApple va plăti de acum înainte până la 200.000 de dolari hackerilor ce vor identifica vulnerabilități în produsele sale. Anunțul a fost făcut în timpul evenimentului Black Hat din Las Vegas. Pentru prima dată în ultimii 4 ani, Ivan Krstic, șeful pe securitate Apple a urcat pe scenă pentru a vorbi despre funcții de securitate în HomeKit, AutoUnlock, și iCloud Keychain.

Apariția a fost oarecum neașteptată și neobișnuită pentru compania Apple. Anunțul cel mare al lui Ivan  se leagă de alt aspect, de Bug Bounties – programul prin care sunt recompensați cei care identifică buguri în softurile Apple.

Potrivit lui Rich Mogull, CEO pe securitate pentru firma de cercetare Securosis, Cupertino plătește cel mai bine identificarea bugurilor, dar numai un număr finit de cercetători. Compensațiile variază între 25,000 de dolari și 200,000 de dolari. Programul se adresează pentru doar 5 probleme din iOS și iCloud. În trecut, Apple s-a distanțat de marile recompense  și chiar dacă 200.000 de dolari pare o sumă uriașă, suma pălește comparativ cu milionul de dolari oferit de F.B.I. pentru a sparge iPhone-ul folosit de Syed Farook în atacul din San Bernardino.

Acum, Apple ia noi măsuri de securitate și chiar dacă spune că nu are nevoie de aceste recompense mari, există totuși beneficiu.

„Această mișcare va recompensa cercetătorii care se vor chinui să găsească vulnerabilități cu adevărat periculoase  pentru produsele Apple” spune Mogull.

Nu este pentru prima dată când identificarea vulnerabilităților iOS pot să aducă bani frumoși. În trecut, firme partenere precum Zerodium au plătit până la 1 milion de dolari celor care au fost capabili să identifice vulnerabilități Apple. În luna iunie,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.