Rusia amendează Google cu 6.8 milioane de dolari din cauza suitei de programe Android

AndroidRusia a amendat de curând Google cu suma de 6.8 milioane de dolari din cauza faptului că această companie ar fi abuzat de poziția dominantă pe piață pentru a băga pe gât utilizatorilor de Android OS aplicațiile proprii.

„Am primit o notificare referitoare la o amendă și o vom analiza cu atenție înainte să decidem care sunt următorii pași. Între timp, continuăm discuțiile cu cei implicați în dezvoltarea firmei în acea zonă, cu producători de dispozitive și developeri Android.” Spune un purtător de cuvânt Google.

Amenda de 6.8 milioane este ultima primită de Google la nivel mondial și pare oarecum infimă comparativ cu cea primită în luna mai a acestui an de la Uniunea Europeană, în valoare de 3.4 miliarde de dolari din aceeași cauză, abuzând de poziția de lider pentru a pune în prim plan aplicațiile proprii.

Amenda din Rusia vine după ce în septembrie anul trecut, Google a fost găsită vinovată de nerespectarea legislației anti-monopol prin favorizarea propriilor servicii în fața rivalilor precum Yandex.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.