Externalizarea departamentului de resurse umane – 3 motive să faci acest pas

resurse umaneSă administrezi o firmă în România nu este atât de simplu precum pare. Teoretic nimic nu este complicat, problema apare în momentul în care trecem la practică și ne lovim de celebrul Cod Fiscal ambiguu, birocrație, un Cod al Muncii mai ambiguu decât cel Fiscal și așa mai departe. Atenția și concentrarea ta trebuie să fie asupra companiei, asupra firmei, nu asupra birocrației, managementul de personal, salarizare și așa mai departe.

Din fericire, în ultimii ani au apărut tot mai multe firme care oferă servicii de management al resurselor umane și al salarizării. Un bun exemplu sunt cei de la Persons.com.ro care vin cu o ofertă destul de interesantă în acest sens și pe care o puteți studia accesând linkul de mai sus. Și dacă ai dubii că această externalizare a departamentelor nu este ceea ce-ți dorești, sau nu o consideri atât de utilă, fii atent la cele 3 motive de mai jos pentru care eu unul consider că ar trebui să o încerci…

3 motive să externalizezi departamentul de resurse umane și salarizare

  1. În România sunt slabe șanse să angajezi pe cineva competent pe partea de resurse umane pentru că este genul de domeniu de care lumea fuge. E stresant și bătaie de cap. Decât să ai un departament în firmă neproductiv sau semi funcțional mai bine externalizezi serviciul.
  2. Scapi de povara salarizării. Să stai să faci salarii în ziua de azi nu este chiar atât de ușor pe cât pare. Există foarte multe modificări în lege și foarte dese care nu vor face altceva decât să te bage în depresie. Dacă stai să înveți legile când o să mai faci munca ta?
  3. Te asiguri că ai totul în regulă în cadrul departamentului de HR. Dacă te bazezi pe niște oameni care nu știu ce fac, riști să ai probleme în cazul unui control din partea statului Român. Nu e nimic mai frustrant decât să iei amenzi din partea unui stat care oricum nu te ajută niciodată cu nimic, mereu îți pune numai bețe în roate.

Așadar, cei care doresc să simplifice lucrurile în cadrul unei firme și să se asigure de faptul că nu sunt pasibili de amenzi din partea statului pe partea de lucru cu personalul, trebuie să externalizeze aceste departamente de HR/salarizare celor care sunt cu adevărat profesioniști.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.