Fă-ți un magazin online și va ploua cu bani din cer instant… Sau nu?

magazin onlineSă ai un magazin online în ziua de azi e foarte la modă. Investiția este destul de mică, mai mică de N ori decât în cazul unui magazin real. Ei bine, foarte mulți oameni superficiali se lovesc de o realitate destul de lugubră a vânzărilor online la scurt timp după ce-și deschid un magazin: nu plouă cu bani în primele secunde de la inaugurare. De ce? Păi pentru că online-ul se bazează pe promovare Google. Clienții care ajung în magazinul online o fac într-un mod conștient și voit, lipsa vadului comercial este cât se poate de evidentă în acest caz.

Am citit recent un articol foarte bun scris de cei de la DWF referitor la ideea de promovare Google a unui magazin online, care sunt cele mai eficiente metode și cum influențează stabilitatea și seriozitatea fiecare vânzare în parte.

Sunt de părere că cei care doresc să pornească pe acest drum al unui magazin online trebuie neapărat să citească acel articol, l-am pus în linkul de mai sus, pentru a vedea clar că promovarea Google nu este joacă de copii, are nevoie de strategii finanțate pe bază seriozitate și brand awareness.

Cele mai eficiente metode de promovare ale unui magazin online ce implică Google rămân SEO și Adwords, titanii ratei de conversie, însă asta nu înseamnă că nu se poate contura viitor și pe brand awareness cu o rată destul de ridicată a vizitelor celor ce se întorc într-un magazin de la care au mai cumpărat în trecut, asta nu înseamnă că nu se pot scoate bani frumoși și pe baza unui newsletter foarte ingenios și inventiv.

Ideea este destul de simplă și voi concluziona spunând că indiferent de metoda de promovare Google aleasă, indiferent de metoda de promovare complementară aleasă, este nevoie de timp, răbdare și mai ales bani pentru că o campanie SEO costă, Adwords costă. Nu o să plouă cu bani din cer mai ales atunci când ești nou pe piață.

Știu că în România ne lovim tot mai des de ideea de antreprenor grăbit care vrea să sară pași elementari precum brand awareness, dar să fim serioși… Amazon nu s-a clădit peste noapte, nici Alibaba, nici NewEgg, nici NCIX, etc. Toți au început de jos cu o promovare Google ingenioasă și foarte bine pusă la punct, corespunzătoare nișei și vremurilor respective…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.