Ai un Volkswagen cu Keyless Entry? Fii cu băgare de seamă

Volkswagen cu Keyless EntryUn sistem Keyless Entry – care-ți permite să intri în mașină fără cheie – folosit de cei de la Volkswagen timp de 20 de ani poate fi spart, potrivit unui raport apărut în presă. Experții în securitate computerizată de la Universitatea din Birmingham, Anglia, au publicat săptămâna aceasta un studiu ce scoate în evidență această vulnerabilitate  a sistemelor keyless entry.

Această funcție, existentă pe vehiculele Volkswagen din 1995 până în prezent se bazează doar pe câteva master keys. Un hacker aflat în apropierea mașinii poate foarte simplu să cloneze cheia șoferului și automat să aibă acces neautorizat la mașină.

„Descoperirea noastră afectează milioane de autovehicule din întreaga lume și ar putea să explice miile de cazuri de dosare de asigurare nerezolvate apărute după furtul autovehiculelor” spune Flavio Garcia, șeful echipei de cercetare de la Universitatea din Birmingham.

Vulnerabilitatea afectează și Audi, Seat și Skoda, modele vândute în ultimii 20 de ani. Singurele modele aflate în afara oricărui pericol sunt modelele curente de Golf, Tiguan, Touran și Passat.

„Volkswagen ia foarte în serios securitatea clienților și a mașinilor lor. Sistemele de securitate mecanice și electronice ale Volkswagen sunt îmbunătățite în mod constant. Descoperirile făcute de cei de la Universitatea din Birmingham ne vor ajuta să punem la punct actualele sisteme și să îmbunătățim tehnologia actuală. Deși descoperirile cercetătorilor sunt legitime și importante, să spargi mașina cuiva este un act de natură infracțională și se pedepsește conform legii” un purtător de cuvânt Volkswagen pentru PC Mag.

În 2013, Volkswagen a împiedicat o altă tentativă de-a lui Garcia și a echipei sale de a publica o lucrare ce detalia cum unele imobilizatoare anti-furt sunt vulnerabile hackerilor. Lucrarea a fost publicată după ce anumite detalii legate de modul în care se poate evita imobilizatorul au fost scoase din studiu.

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.